Lezingen

Lezingen


Wil je een leuke informatieve lezing voor jou en je gasten hebben, boek mij dan voor één van de onderstaande lezingen:

De Woldberg en Heerlijkheid de Eese
Prachtig bosgebied in de omgeving van Steenwijk.

Zuidwest Drenthe
Zuidwest Drenthe met als kern het dorp Havelte heeft een afwisselend landschap met heidevelden, vennen, bossen en landbouwgronden.

De Weerribben
Laagveenmoeras in de Kop van Overijssel en onderdeel van Nationaal park Wieden-Weerribben. Een gebied met een unieke flora en fauna.

De Wieden
Laagveenmoeras in de Kop van Overijssel en onderdeel van Nationaal park Wieden-Weerribben. Hier is vooral het voormalige landbouwgebied van de Auken bekend bij vele vogelaars.

De wondere wereld van de zwammen
De duistere wereld van paddestoelen spreekt velen aan, temeer omdat ze soms zeer plotseling te voorschijn lijken te komen. In deze lezing kijken we naar paddestoelen van het open landschap en loof- en naaldbos. Tevens wordt er nog kort aandacht geschonken aan de slijmzwammen.

Texel vogeleiland
Wie als natuurliefhebber de naam Texel zegt, denkt meteen aan de vele vogelsoorten die op het eiland voorkomen. In deze lezing maken we een rondreis langs de kustlijn en bezoeken we de vele natuurterreinen die we tijdens deze reis zien. Tevens wordt er zo nu en dan een uitstapje naar het binnenland van Texel gemaakt, waar ook prachtige gebiedjes liggen.

Zuidwest-Duitsland
Moezel, Eiffel en Zwarte Woud. Een schitterend gebied met een grote rijkdom aan flora en fauna. Vooral de vele soorten vlinders zullen aandacht krijgen in deze lezing, maar ook vogels zoals de bijeneter en hop worden niet vergeten.

Stuur een bericht voor beschikbare data en een prijsopgave naar info@jaapveneboernatuur.nl