Lezingen

Lezingen


Wil je een leuke informatieve lezing voor jou en je gasten hebben, boek mij dan voor één van de onderstaande lezingen:

Laagveenmoerassen
Hierbij neem ik je mee naar de laagveenmoerassen van Noordwest Overijssel. Nationaal park Wieden-Weeribben is een prachtige omgeving met een unieke flora en fauna.

De wondere wereld van de zwammen
De duistere wereld van paddestoelen spreekt velen aan, temeer omdat ze soms zeer plotseling te voorschijn lijken te komen. In deze lezing kijken we naar paddestoelen van het open landschap en loof- en naaldbos. Tevens wordt er nog kort aandacht geschonken aan de slijmzwammen.

Zuidwest-Drenthe
Zuidwest- Drenthe is een gebied met veel afwisseling. Zijn heidevelden, vennen en bossen en landbouwgronden zorgen voor deze afwisseling. Bij deze lezing kijken we naar de flora en fauna in de omgeving van "Heerlijkheid De Eese" en in de omgeving van het dorp Havelte.

Texel vogeleiland
Wie als natuurliefhebber de naam Texel zegt, denkt meteen aan de vele vogelsoorten die op het eiland voorkomen. In deze lezing maken we een rondreis langs de kustlijn en bezoeken we de vele natuurterreinen die we tijdens deze reis zien. Tevens wordt er zo nu en dan een uitstapje naar het binnenland van Texel gemaakt, waar ook prachtige gebiedjes liggen.

De Auken vogelparadijs
"De Auken", voormalig weidegebied maar omgetoverd tot een prachtig natuurterrein onder de rook van Steenwijk maakt deel uit van nationaal park "Wieden-Weerribben", maar is uniek door de vele reigersoorten die er broeden. In deze lezing wordt daar dan ook veel aandacht aan geschonken.

Zuidwest-Duitsland
Moezel, Eiffel en Zwarte Woud. Een schitterend gebied met een grote rijkdom aan flora en fauna. Vooral de vele soorten vlinders zullen aandacht krijgen in deze lezing, maar ook vogels zoals de bijeneter en hop worden niet vergeten.

Stuur een bericht voor beschikbare data en een prijsopgave naar info@jaapveneboernatuur.nl